top of page

Rullar i ramslök med blomkål- & rödbetscréme

Updated: Aug 21, 2022

4 portioner

Är det inte säsong för ramsök går det lika bra med spenat eller basilika istället!


Ingredienser


Alobarullar

400 g Alobafärs

50 g ramslök

25 g persilja

25 g basilika

25 g salvia

2 msk vatten

1 citron

olivolja

Salt

Blomkål- & rödbetscréme

1 blomkålshuvud (ca 600 g)

200 g rödbetor (förkokta rödbetor går också bra)

100 g parveggio (vegansk parmesanost)

saltGör så här

Alobarullar

Hacka örter och blanda med Alobafärs, citronzest från en citron, vatten och salt i en bunke. Rulla sedan färsblandningen till 8 rullar och lägg lika många bitar plastfilm på din arbetsbänk. På varje bit plastfilm lägger du 4-5 ramslöksblad bredvid varandra med lite överlappning. Lägg sedan Alobarullarna på ramslöksbladen och rulla in de i både blad och plastfilmen som en smällkaramell.


Koka upp vatten i en kastrull och häng ett durkslag ovan vattenytan. Sänk värmen så att det bara ångar. Lägg ner rulladerna i durkslaget och lägg på ett lock. Ånga dem 2 minuter och låt de sedan svalna i kylen.


Ta bort plastfilmen och stek i olivolja precis innan servering, ca 4 minuter, och servera sedan med smarrig blomkål- & rödbetscréme.

Blomkål- & rödbetscréme

Koka rödbetorna i saltat vatten i ca 40-50 minuter. Ta bort skalet från betorna och skär dem i små tärningar. Skär av ca 2 dl små blomkålsbuketter från blomkålen, och lägg dem i en skål tillsammans med rödbetstärningarna.


Koka resten av blomkålen mjuk och mixa den sedan till en puré. Blanda ner rödbetstärningarna och blomkålbuketterna i purén. Avsluta med att röra ner riven parveggio och smaka av med salt.

Comments


bottom of page