top of page

Alobabiff i savoykål med marinerad ostronskivling & broccoli

4 portionerIngredienser


400 g Alobafärs

8 blad savoykål

1 knippe koriander

400 g ostronskivling

2 stycken broccolibuketter (ca 250 g styck)

Olja

Salt

Ginger- & scallionolja

3 st salladslökar

Ca 5 cm ingefära

0,75 dl matsolja

1 tsk strösocker

1 tsk salt

1-2 tsk ljus sesamoljaGör så här


Börja med ginger- & scallionoljan. Finhacka salladslök och skala och riv ingefära. Blanda med salt och socker. Värm upp 0,75 dl matolja i en kastrull tills det precis börjar ryka. Ta bort kastrullen från värmen och häll försiktigt i blandningen med salladslök och ingefära. Rör runt och låt sedan oljeblandingen svalna. Tillsätt sesamolja efter smak.


Riv ostronskivlingen i bitar. Stek på medelvärme i olja och salt tills konsistensen är krispig. Låt svalna och blanda sedan svampen med 4 msk av din egengjorda ginger- & scallionolja!


Ta loss 8 stycken blad från savoykålen och klipp dem runda, ca 10 cm i diameter. Lägg åt sidan. Finhacka koriander och lägg i en bunke tillsammans med färsen. Häll över resten av ginger- & scallionoljan och smaka av med salt. Forma nu 4 stycken biffar av färsen och tryck ut dem mellan bladen så att biffen och savoykålbladet blir lika stora. Tänk dig att bladen är som bröd till en burgare. Stek sedan savojkålsbiffarna gyllenbruna på båda sidor i olja. Dela broccolin i avlånga små träd och stek i samma panna. NJUT!

Comments


bottom of page