top of page

Alobaburgare med morotshummus, rödkålsslaw, karamelliserad lök och äppelchips

4 portionerIngredienser


Burgare

4 st Alobaburgare (tinade)

4 st burgarbröd

salladsblad

Morotshummus

1 förpackning kokta kikärtor (à 380 g)

300 g morötter

1/2 dl olja

1 klyfta vitlök (riven)

2 msk tahini

1/2 tsk malen gurkmeja

citronjuice från ½ citron

olja till ugnsplåten

salt

Rödkålsslaw

200 g rödkål

1 tsk malen kummin

citronjuice från ½ citron

salt och peppar

Karamelliserad lök

2 st gula lökar

2 msk smör

2 tsk strösocker

1 dl vatten

salt (efter smak)

Tillbehör

Äppelchips

FärskostGör så här

Börja med morotshummusen. Häll av, skölj och låt kikärter rinna av. Låt stå. Sätt sedan ugnen på 225°C, och skala och skär morötter i skivor. Lägg dem på en ugnsplåt och blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter.


Medans morötterna är i ugnen, börjar med rödkålslawen. Skiva kålen så tunt du bara kan, och pressa citronsaft över. Salta och peppra ,och blanda runt med kummin. Låt stå tills servering.

När morötterna är klara: mixa kikärterna, morötterna, olja, riven vitlök, citronjuice, tahini och gurkmeja. Hummusen ska bli slät. Smaka av med salt och peppar.


Skiva sedan lök för att karamellisera. Hetta upp smör i en panna på hög värme. Bryn löken tills den får färg, sänk sedan värmen och låt löken mjukna i ca 10-15 minuter. Salta och sockra löken och häll på vattnet, låt de koka in. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt.


Medans löken blir mjuk, hetta upp en stekpanna och stek burgarna i olja eller en klick smör. Serveras burgarna med salladsblad, morotshummus, rödkålsslaw, karamelliserad lök och äppelchips! 🍔🥕🧅🍎

コメント


bottom of page