top of page

Om oss
& vår filosofi

Vi tror att världen skulle må bra av ett mer hälsosamt och hållbart sätt att konsumera mat. Vi behöver agera och tänka annorlunda för att nyttja jordens resurser på ett bättre sätt, minska våra klimatutsläpp och stärka vår egen hälsa. En del av lösningen är att äta mer växtbaserad mat tillverkad av lokala och näringsrika råvaror, från både hav och land.

Det var tankarna som fick oss att grunda Aloba. I slutet av 2019 var vi en mindre grupp människor som trängde in oss i ett litet kök i Båstad för att där börja utveckla en helt ny typ av växtbaserad kost. Med ledorden ’Hållbart och hälsosamt av nordiska råvaror från både hav och land – en matupplevelse utöver det vanliga’.

Jaha, och hur gick det med det då? Jo, idag är Aloba ett gott alternativ för vardagens alla tillfällen. Tillverkade i Sverige, närmare specifikt i Skåne av en unik kombination huvudråvaror: alger, havre och korn. Som dessutom är grunden till vårt namn: algae, oats and barley. Aloba! Goda, lättlagade och näringsrika produkter, perfekta att ha hemma i frysen för att enkelt steka på i panna eller ugn.


Bakom Aloba Foods står en spridd skara entreprenörer och forskare som brinner för matinnovation och foodtech. Med på tåget är det norska bolaget Seaweed Solutions AS som är pionjärer inom algodling i Europa med en patenterad algodlingsteknik och omfattande kunskap kring algernas värdekedja. Även Nebit AB, ett litet team med lång erfarenhet från livsmedelsbranschen och e-handel (bland annat medgrundare till Mat.se), samt Lennart Ahrné, Agronomie doktor med flera års erfarenhet inom förpacknings- och livsmedelsbranschen. Idag med huvudkontor i Göteborg.

pastamedhand.png
bottom of page