Om oss & vår filosofi

Hållbart och hälsosamt av nordiska råvaror från hav och land – en matupplevelse utöver det vanliga. Det var ledorden när vi började att utveckla Aloba i slutet av 2019. I ett litet kök strax utanför Båstad skred vi till verket och började utveckla, provsmaka och testa – nya recept, nya ingredienser och nya spännande kombinationer. Om och om igen. Nu 2022, många tester och provsmakningar senare är vi nöjda och Aloba är redo för att ta plats på din tallrik.

Bakom Aloba Foods står en spridd skara av entreprenörer och forskare som brinner för matinnovation. Med på tåget är det norska bolaget Seaweed Solutions AS som är pionjärer inom algodling i Europa med en patenterad algodlingsteknik och omfattande kunskap kring algernas värdekedja, Nebit AB, ett litet team med lång erfarenhet från livsmedelsbranschen och e-handel (bland annat medgrundare till Mat.se), samt Lennart Ahrné, Agronomie doktor med flera års erfarenhet inom förpacknings- och livsmedelsbranschen.

Namnet Aloba bygger på våra tre huvudråvaror; alger, havre och korn. Ja, fast på engelska då, alltså algae, oats och barley.

 

Aloba tillagas i Skåne, och bakom varumärket Aloba® står det nybildade bolaget Aloba Foods AB, med bas i Göteborg.

DSC04852.jpg