top of page

Alobafylld rödbetsravioli med dragon & mascarpone

4 portionerIngredienser


Pastadeg på rödbetor

200 g rödbetor

2 st hela ägg

2 st äggulor

150 g durumvete

150 g vetemjöl

Pastafyllning

100 g Alobafärs

200 g mascarpone

3 msk champagnevinäger (funkar även med vitvinsvinäger)

salt

Kall dragonsås

25 g dragon

2 dl smetana

1 st citron, både zest och juice

salt och peppar


Gör så här


Börja med att koka rödbetorna i ca 40-50 minuter. Skala medan de fortfarande är lite varma, och mixa till en slät puré. Låt svalna i kylen.


Vispa sedan ihop den kalla purén tillsammans med hela ägg och äggulor.


Blanda durumvete och vetemjöl ordentligt, och blanda sedan med purén. Knåda tills degen blir jämn och fin, plasta in och låt vila i kylen i 4-8 timmar.


När degen har vilat klart är det dags att göra fyllningen! Blanda Alobafärs, mascarpone, vinäger & salt till en slät smet.


Förbered dragonsåsen. Finhacka dragonen och blanda med smetana, citronzest och citronjuice. Salta och peppra, låt vila i kylen.


Dela pastadegen i 4 bitar och kavla ut en del i taget till önskad tjocklek. Börja med att kavla tjockt och gå stegvis till den näst tunnaste tjockleken på en pastamaskin, eller kavla så tunt som möjligt med en brödkavel.


Spritsa eller klicka ut ca 1 msk av Alobafyllningen med 3–4 cm mellanrum på en degplatta. Lägg försiktigt över den andra som ett lock och stansa eller skär ut raviolin.


Koka raviolin några åt gången i en stor kastrull med saltat vatten. Raviolin är klar när kuddarna flyter upp till ytan efter ca 1 min. Ta upp de färdiga kuddarna med en hålslev. Servera med den kalla dragonsåsen och örtolja!

Comments


bottom of page