top of page

Frasiga kroketter med parmesan

10-12 kroketter

Här kommer ett riktigt festligt nyårsrecept! Frasiga kroketter fyllda med svamp, parmesan, citron, färska örter och Aloba. Passar perfekt som ett snack innan maten, eller som ett lyxigt tillbehör. Kan med fördel ätas ihop med en syrlig aioli. Gott nytt år! ✨
Ingredienser


400 g Alobaärs

2 klyftor vitlök

100 g trattkantareller

1 dl finriven parmesan

1 kruka färsk dragon

Citronzest

Smör att steka svampen i

Salt och peppar

Fritering

2 st ägg

2-3 dl pankoströbröd

1 tsk paprikakrydda

1 tsk salt

Rapsolja att fritera i

Servering

Färsk dragon

Finriven parmesan

Ätbara blommor


Gör så här

Hacka upp svampen i mindre bitar och smörstek. Blanda ner svampen tillsammans med färsen i en skål. Tillsätt grovhackad dragon (spara lite till serveringen!) och riven vitlök. Addera parmesanen och smaka av med salt och peppar. Forma färsen till runda kroketter, ca 10-12 stycken.


Vispa upp äggen i en skål, och häll upp panko i en annan skål. Krydda pankon med salt och paprikakrydda – dessa ger både fin färg och god smak! Hetta upp rapsoljan i en kastrull eller panna med höga kanter. Vänd ner kroketterna i först ägg och sedan panko. Upprepa 1-2 gånger. Lägg försiktigt ner kroketterna i oljan och fritera tills de är gyllene. Ta upp kroketterna med en hålslev och lägg på hushållspapper så de får rinna av.


Lägg upp kroketterna på ett vackert fat. Toppa med finriven parmesan och dragon. Har du tillgång till ätbara blommor är det en fin detalj som ger en festlig känsla. Finns att köpa i välsorterade matbutiker.


Comments


bottom of page