top of page

Pyttipanna med råstekt potatis, kantareller, Aloba & dijonnaise

4 portioner



Ingredienser


Pyttipanna:

4 st Alobaburgare

5-6 st mellanstora fasta potatisar

1 st gul lök

1 klyfta vitlök

1 st grön paprika

200 g kantareller

1/2 krm chiliflakes

1 kruka persilja

Salt och svartpeppar

Smör och matolja att steka i

Dijonnaise:

1 dl crème fraîche

1 dl majonnäs

1 klyfta vitlök

2 msk finhackad persilja

1 msk dijonsenap

Salt och nymalen svartpeppar

Servering:

50 g pumpakärnor

Färsk persilja


Gör så här

Börja med att göra dijonnaisen. Finriv vitlöken och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ in i kylen en liten stund så att den får sätta sig.


Nu är det dags att göra själva pytten! Skala och skär potatisen och Alobaburgarna i jämnstora tärningar, ca 2x2 cm. Värm upp smör och olja i en panna och börja med att steka potatisen på medelhög värme. Hacka löken fint och stek ihop med potatisen. Löken ska bli glansig och gyllene. Lägg ner Alobabitarna i pannan och stek tills de får fin färg. Både Alobabitarna och potatisen ska gärna få en lite krispig yta. Addera finhackad vitlök, och håll koll på att vitlöken inte blir bränd. Avsluta med att addera finhackad färsk persilja, men spara lite av persiljan till serveringen. Smörstek kantarellerna vid sidan av, och blanda sedan ihop med resten av pytten.

Rosta pumpakärnor hastigt i en torr panna. Servera pytten med färsk persilja och toppa med rostade pumpakärnor och en klick dijonnaise. Smaklig måltid!

bottom of page