top of page

Texasburgare

4 st burgare


Ingredienser


Coleslaw:

400-500 g vitkål

2 dl majonnäs

1 1/2 dl crème fraîche

2 tsk dijonsenap

1 tsk salt

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 tsk chiliflakes

Nymalen svartpeppar


Servering:

4 st Alobaburgare, rumstempererade

4 st burgarbröd, brioche

2 st avokado

1 st stor tomat

1 st gul knipplök

1 kruka färsk koriander

1-2 st lime

Cheddarost


Gör så här


Börja med att förbereda coleslawsalladen. Strimla vitkålen tunt, gärna med en mandolin. Lägg över i en skål och addera salt och vinäger. Massera kålen, och låt stå i 10-15 minuter. Krama sedan ur all vätska ur kålen, och blanda ner majonnäs, crème fraîche, dijonsenap och chiliflakes. Smaka av med nymalen svartpeppar. Ställ åt sidan medan du förbereder resten.


Skiva upp avokadon och lägg åt sidan på ett fat, ringla lite olivolja över samt en nypa salt och peppar. Skär upp tomaten i fyra jämntjocka skivor och skiva upp löken.


Värm upp grillen alternativt en stekpanna med olivolja. Grilla Alobaburgarna ca 2-3 minuter på vardera sida. Lägg en bit cheddar på varje burgare och låt osten smälta lite. Grilla gärna även bröden, så de blir gyllene och frasiga!


Nu är det dags att montera burgarna! Fördela coleslaw på vardera brödbotten, och lägg på Alobaburgarna. Addera tomatskivor, avokado, lök och en näve färsk koriander. Droppa lite limesaft över koriandern, dra ett extra varv med salt- och pepparkvarnen och lägg på den sista brödskivan. Enjoy! 🍔


Comments


bottom of page